Specialistsjuksköterskeprogram inriktning Barnsjukvård med start vårterminen 2021
Schemat är senast uppdaterat 2021-01-20
Specialistsjuksköterskeprogram inriktning Barnsjukvård med start vårterminen 2021
Schemat är senast uppdaterat 2021-01-20
Ovanför finner ni en länk till magisteruppsatskursen som ni delvis samläser med andra specialistutbildningar. Tänk på att ni eventuellt behöver logga in för att få tillgång till allt material.
Genom att kritisk granska vetenskaplig litteratur kan ni värdera och förhålla er till olika forskningsresultat, aktivt följa forskning inom olika pediatriska områden, som t.ex. barnhälsovård och i förlängningen implementera ny kunskap i verksamheterna. Denna aktivitet är integrerad i SBUP40 Barn och ungdomars hälsa och ohälsa, 9hp.
På denna sida finner ni föreläsningar som behandlar olika områden av kvantitativa metoder och statistik. Föreläsningarna kan ses fristående, men kan med fördels ses i den ordning som de ligger här på sidan då de delvis bygger på varandra, dvs. man behöver kunskapen från de första föreläsningarna för att förstå de sista. De kan även tyckas långa, men totalt sett så motsvarar dessa föreläsningar 2-3 st ordinarie föreläsningar på 3 h vardera.
En grund i det avslutande examensarbetet är att få fördjupade kunskaper inom valda delar av huvudområdet liksom insikt i aktuell forskning inom pediatriks omvårdnad.
Denna aktivitet är integrerad i SBUP41 Medicinsk, kirurgisk och akut sjukvård för barn och ungdomar I, 10,5hp.
En projektplan är en skriftlig sammanfattning av ett planerat projekt. Den kan ligga till grund för såväl etisk bedömning som ansökan av medel. En projektplan innehåller bland annat en problemformulering som skall vara tydlig och väl formulerad samt relevant för aktuellt huvudområde. Vidare väl förankrad i vetenskaplig litteratur. Problemformulering ligger sedan till grund för uppbyggnaden av bakgrunden och den metod som väljs och beskrivs i projektplanen.
Arbetsmanus sker i form av ett seminarium (arbetsseminarium) och innebär att uppsatsen (examensarbetet) presenteras i form av ett arbetsmanus som ska innehålla; Problemområde, bakgrund, metod och preliminära resultat. Detta innebär att resultatdelen inte behöver vara helt färdigbearbetad men ska vara så pass komplett att examinatorn kan skaffa sig en uppfattning av resultatet i förhållandet till syftet. Examinators anvisningar vid arbetsseminarium är således en hjälp inför den slutliga examinationen.
Vid ett seminarium genomför ni en populärvetenskaplig presentation av er uppsats med fokus på ert resultat och den kliniska nyttan.
Vi erbjuder dig som studerande att delta i en kursutvärderingsenkät. Underlaget kommer att analyseras i relation till kursmål och den studerandes läraktiviteter. Din utvärdering är värdefull för utbildningen. Kursvärderingen kommer att skickas ut vid kursslut till den e-postadress du angivit i Ladok.