Här samlar vi material som kan fungera som stöd för dig under din utbildning.
Innehåll
Studievägledning
Behöver du stöd och vägledning under utbildningen? Har du frågor eller upplever svårigheter i din studiesituation och behöver någon att prata med om dina studier? Är du osäker på exempelvis behörighetskrav, tillgodoräknande av kurser, studieuppehåll eller något annat?
Kontakta gärna oss på studievagledare_vard@med.lu.se för att få hjälp eller information om var du kan vända dig. Se också studievägledningens webbplats vid Medicinska fakulteten.
Vi arbetar under tystnadsplikt.Pedagogiskt stöd - för studenter med behov av hjälp
Att ha en funktionsnedsättning, till exempel en synskada, dyslexi eller adhd, är inget hinder för roliga och spännande studier vid Lunds universitet! Du kan få olika sorters pedagogiska stödåtgärder för att underlätta dina studier
Ifall du har blivit beviljad pedagogiskt stöd för tentamenstillfällen (exempelvis extra skrivtid, sitta enskilt m.m.) måste du anmäla dina behov till ansvarig examinator för kursen samt till sjukskoterskeprogrammet@med.lu.se.
Detta gör du senast två veckor före tentamen till examinator som tar ställning till huruvida stödåtgärderna beviljas eller ej för tentamenstillfället.
Studentprästerna
Studentprästerna är till för dig som är student eller anställd vid Lunds universitet och SLU-Alnarp. Vi firar gudstjänst, ingår i krishanteringsgrupper, ger utbildningar och tar emot för enskilda samtal etc.
Vi finns på flera platser i Lund: i Domkyrkoforum, AF-borgen och Västerkyrkan. Oavsett tro eller livsåskådning är du välkommen till oss.Studieverkstaden
Vill du förbättra din studieteknik? Vill du bli bättre på att skriva akademiska texter? Vill du bli säkrare på att tala inför andra? Då kan du vända dig till Studieverkstaden!
Regelverk, anvisningar och blanketter för studiesociala frågor
Här hittar du bland annat information gällande anstånd, studieuppehåll och tillgodoräknande.
SI - samverkansinlärning
Alla studenter som känner ett behov av att i samverkan träna på att beräkna och få en förståelse för läkemedelsberäkning och hantering är välkomna!
SI-tillfällena hittar du i ditt schema.Studentkonto
Som student vid Lunds universitet tilldelas du ett IT-konto. Med det kan du logga in till e-post, Studentportalen, Moodle, LU-kort, allmänna datasalar och bibliotekets nättjänster.
Internationella möjligheter
Som student vid Lunds universitet har du möjlighet att studera utomlands under delar av utbildningen genom universitetets gemensamma utbytesavtal.
Studieteknik
I denna kurs tar vi upp vad som är viktigt i det akademiska skrivandet. Du får konkreta tips på och träning genom olika övningar.
Studenters rättigheter
Studenters skyldigheter - lagar och regelverk
När du ska skriva en inlämningsuppgift, en hemtenta eller en uppsats är det viktigt att du informerar dig om vilka regler som gäller för citering och referenser. Om du brister i referenshanteringen eller plagierar någon annans arbete kan du bli anmäld till disciplinnämnden. I länken finns mer information om dessa frågor.
Som student är du skyldig att hålla dig till de lagar och regler som gäller för Lunds universitet. Det innebär bland annat att fusk och störande verksamhet bestraffas med en varning eller avstängning. Läs mer på länken.
Student på lika villkor
Som student på sjuksköterskeprogrammet omfattas du av de lagar och förordningar som gäller och Lunds universitet ser allvarligt på diskriminering, trakasserier och sexuella trakasserier. Om du upplever dig trakasserad, utsatt för diskriminering eller kränkande särbehandling ska du inte dröja med att söka hjälp. På nedanstående länkar hittar du information om hur du kan gå tillväga och vad som gäller.
Digital undervisning
Under hösten kommer ni att ha undervisning via Zoom, här finns instruktioner för hur du kommer igång.
Akademiskt skrivande
MOOC:en riktar sig till både blivande och nuvarande studenter. Våra nya studenter har ibland svårt för det akademiska skrivandet och det akademiska språket - vill du förbereda dig i god tid är denna MOOC något för dig.